Žalieji blynai su šalčiu džiovintais špinatų milteliais

Užkandis Gaminimo trukmė: 20 min.

Ingredientai

9 blynams

200 g graikiško natūralaus 5% riebumo jogurto

1 vidutinio dydžio kiaušinio

100 g avižų

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

20 g šaltyje džiovintų špinatų miltelių

Žiupsnelis druskos

1 šaukštas alyvuogių aliejaus (kepimui)

Gaminame

  • Dideliame dubenyje suplakite jogurtą, kiaušinį, žiupsnelį druskos ir liofilizuotus špinatus, kol visiškai susimaišys.
  • Avižas susmulkinkite blenderyje apie 1 minutę, kol jos atrodys kaip miltai.
  • Į smulkintas avižas įdėkite kepimo miltelių ir sumaišykite juos su mišiniu iš didelio dubens, bet nepermaišykite.
  • Ant vidutinės ugnies įkaitinkite 30 cm nepridegančią keptuvę.
  • Į nedidelį dubenį įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepimo šepetėliu lengvai patepkite keptuvės paviršių aliejumi.
  • Kiekvienas blynas sveria 42 g, todėl įpilkite apie 1 šaukštą mišinio ir kepkite ant vidutinės ugnies. Nekepkite ant stiprios ugnies, nes blynų išorė gali apdegti, kol vidus iki galo iškeps.
  • Patikrinkite kraštus ir, kai pamatysite, kad blynai gražiai karamelizavosi iš vienos pusės, mentele apverskite juos. Iš kiekvienos pusės jiems reikia maždaug 2–3 minučių, kad jie iškeptų. (Sužinosite, kad jie yra paruošti, kai nebelips prie keptuvės).
  • Kai jie bus paruošti, perkelkite blynus į serviravimo indą.
  • Nuvalykite keptuvę popieriniais rankšluosčiais, kad kita porcija nesudegtų.
  • Teptuku įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakartokite procesą su likusiu mišiniu.

 

KAIP PATIEKTI

Šiuos blynus galima patiekti tiek su saldžiais, tiek su sūriais ingredientais. Galite patiekti su medumi, graikiniais riešutais, vaisiais, klevų sirupu ar jogurtu, feta, sūriais ir kiaušiniais ar bet kokiais kitais jūsų mėgstamais priedais.

MITYBOS FAKTŲ LENTELĖ

* Remiantis suaugusio žmogaus paros norma – 2000 kcal.
* Maitinimo lentelė ir simboliai nurodo pagrindinį receptą, o ne patiekimo pasiūlymus, ir buvo apskaičiuoti pagal didžiausią porcijų skaičių.
* Visada patikrinkite perkamų produktų maistinių medžiagų etiketę, nes sudedamosios dalys gali keistis. Visada yra alternatyvų, kurias galite naudoti, kad išvengtumėte alergijos ar netoleravimo ir nepakeistumėte savo įpročių.
*Atminkite, kad faktai pateikiami be jūsų pasirinktų priedų.

 

Vienai porcijai - 127 g

Energijnė vertė 264 Kcal
Baltymai 14 g
Angliavandeniai 27 g
Riebalai 11 g
Skaidulos 5,3 g
Druska 1,1 g

 

100 g

Energinė vertė 208 Kcal
Baltymai 11 g
Angliavandeniai 21 g
Riebalai 9 g
Skaidulos 4 g
Druska 0,8 g

 

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji